Skip to content

Liniştea supravieţuieşte ca un parfum tare

Iunie 24, 2013

Un grup de bărbaţi în veşminte foşnitoare calcă scena cu tălpile goale. Intră energic, se aşază în cerc, fiecare începe să se învârtească uşor în jurul propriei sale inimi. Îşi ridică braţele, palma stângă spre pământ,  palma dreaptă spre tavan. Le întind cu impulsul irezistibil al unei păsări care se pregăteşte să zboare. Mişcările se amplifică, se accelerează, se multiplică.

602828_635287829818231_1366444462_n

Rotirea acestor bărbaţi care devin pe nesimţite vârtejuri de mâneci şi falduri albe preface timpul într-o substanţă fluidă. Nu este un dans. Este un mister. Vârtejul durează, durează, durează. Paşii lor se rostogolesc deasupra scenei, trăgând sala spre cer.

Toate vor să-şi afirme imponderabilitatea. Fără să te clinteşti de pe scaun, totul în tine se învârteşte şi odată cu tine, cu dansatorii rotitori de pe scenă, cu sala în care te afli se învârt strada, oraşul, planeta, sistemul solar de care aparţii, galaxia cu nume de lapte, universul beat de propria lui pulsaţie.

Şi deodată totul se opreşte.  Muzica.  Respiraţia.  Gândul care mai pâlpâia  în minte. Bărbaţii se lasă fulgerător la podea şi rămân nemişcaţi, în meditaţie. Nu ştiu cât durează până ies din scenă cu acelaşi pas energic de la început. Dar liniştea aceasta supravieţuieşte minute în şir,  ca un parfum tare.

Anunțuri
One Comment leave one →
  1. Iunie 24, 2013 7:43 pm

    Am asistat si eu o data, pe cand ma aflam la Paris, la un dans al dervisilor. Rotirea lor era magica, m-a purtat departe, departe…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: