Sări la conţinut

Te sărut cu dulceaţă de cireşe amare

iunie 21, 2011

Mai contează că e o scrisoare din perioada de miere, perioada de chihlimbar? Şi de ce nu şi-ar păstra adevărul, chiar dacă Elixi s-a răsucit în toate zările şi s-a dezis de toate înduioşările? Şi de ce n-aş putea să strecor frumuşel misiva aceasta într-o sticlă şi s-o arunc în ocean… să ajungă la cineva căruia i se potriveşte, deşi când am scris-o mă gândeam şi mă îmbătam de Elixi… să trimit mesajul mizând pe bunăvoinţa curenţilor marini şi a Dumnezeului Îndrăgostiţilor, care ştie el cum să-i întâlnească, să-i fericească… odată şi-odată…

“Ce fac eu zilele şi nopţile, mă întrebi aşa, cu un regret că nu ştii aproape nimic din gesturile mele concrete, că nu ştii, cum spuneai cu o nelinişte abia ascunsă, aproape nimic despre viaţa mea. Ieri mergeam pe stradă şi am observat pe trotuarul celălalt doi îndrăgostiţi care se sărutau la semafor, aşteptând să se facă verde. El îi cuprinsese faţa în mâini şi o privea printre săruturi de parcă erau singuri şi nu doar pe stradă, a cărei mişcare întretăiată de claxoane şi zgomot de maşini  o percepeau vătuit, ca şi cum ar fi fost pe fundul unui ocean de unde nici nu se aude prea bine şi nici nu mai contează prea mult ce se petrece pe ţărm.

Se sărutau de parcă ar fi fost singuri în univers şi universul însuşi depinde în totalitate de sărutul lor. Se sărutau cu atâta absorbire, încât semaforul si-a schimbat culoarea de două ori şi nu i-au aruncat nici măcar o privire, iar eu am plecat înainte să traverseze ei strada, ca să duc în mine acel sărut, să nu-i fi văzut finalul, să-l trăiesc la nesfârşit, la nesfârşit, la nesfârşit… buzele mele începuseră literalmente să ardă şi simţeam că în sărutul lor respiră şi al nostru, nu mai există nicio diferenţă între ele. Nu mai există nicio diferenţă între sărutul nostru şi al tuturor iubiţilor care s-au adorat vreodată în lumea aceasta şi în altele, în clipa aceasta şi în toate timpurile.

   foto Jindrich Streit

Ce fac? Scriu şi mă-ntâlnesc cu oamenii pentru care scriu, împreună cu care scriu şi mi se par din ce în ce mai frumoşi şi sunt din ce în ce mai îndrăgostită şi merg pe stradă fericită că e soare, câteodată e şi frig, dar eu sunt la fel de imponderabilă şi la fel de radioasă, ştii tu de ce. Dar nu ştii că intru într-o cofetărie să beau un ceai până sunt gata la copiator cursurile de psihologie pe care le-am împrumutat de la o prietenă şi mă uit la cei care se află cu mine în încăpere şi am sentimentul că te recunosc în gestul vreunui bărbat care îşi înclină capul aşa cum faci tu când priveşti pe sub sprâncene, uşor încruntat, cu răsfăţ irezistibil,  sau surprind pe drum altă mişcare a unui trecător care văzut de departe îmi dă voie să-mi imaginez că eşti tu, că ai putea pur şi simplu să-mi răsari deodată în faţă şi să te privesc minute în şir, fără să îndrăznesc nici măcar să respir, să te privesc de aproape, să mă pătrund de ochii tăi, de buzele tale, de mirosul şi de catifeaua pielii tale, să mă pătrund de tine tot.

Crede-mă, abisul durerii în iubire, abisul propriei umbre l-am atins în această viaţă, am simţit că inima mea este desfăcută fibră cu fibră ca şi cum suferinţa îmi jupuia sufletul de viu. Nu a fost gelozia obişnuită, nu a fost posesivitatea obişnuită, nu au fost certurile obişnuite. A fost o nebunie căreia m-am lăsat pradă un an şi jumătate, până când el a murit. Şi au urmat apoi încă doi ani în care m-am regenerat după acea durere care m-a clătinat până în temeliile fiinţei. Dar abisul luminos al iubirii nu l-am trăit. Abisul acesta pe care mi-l dăruieşti, mi-l stârneşti, mi-l înalţi şi mi-l hrăneşti tu. Te doresc cu vidul etern, te iubesc cu setea nopţii de lumină.

Sufletul meu, nemărginitul meu…

Aştept scrisoarea ta, aşa cum ştii. Incandescent. Vibrând prelung.

Şi te sărut cu dulceaţă de cireşe amare, te sărut cu sărutările gurii mele, pe buzele de febră, pe inima în continuă fremătare,

Deea ta”

Să aibă ziua desăvârşită şi dragostea fără de măsură toţi dragii mei

AnaMaria, Andriuşa, Amalia, Arhetipal, Adrian Suciu, Amalgamax, Alex Moldovan, Adrian Georgescu, Alphablog, Anavero, Aeroport Band, Ben Ungar, Black Leviathan, Camelia Tabacu, Călin Hera, Codruţa Marinescu, Cogito, Corina Prinţesina, Dan Cristian Iordache, Deepiny, Dreamcatcher, Dark Eyes, Diacritica, Doinişoara, Daianeira, Cutia cu vechituri a lu’ PotraDana Banu, Depresium, Devoratoarea de muzică, Elena Agachi, Eumiealmeau, Giorgione Şosestitorul, Ghost Writer, Draga-mi Jazz, Helenissima, Anatol Basarab, Doctorox, Dr. Stoica, Ericuţa, Fedayakinn Nemuritorul, Flavius Obeadă,Fugaro,  Futilităţi, Isis, Janie, Just Elza, Gia Păpădia, Ily, Fugaro, Gabi a lu’ Ursu blog, Ilinca Bernea, Luisa, Lollitta, Maria, Marius Ştefan Aldea, Maskirovka, Melicovici, Metafizicx, Mircea Bebeul, Micael Nicolas, Miron Manega, Mysimplephotos, Meowtzy, Mircea Teorean,  Nora Damian, OanaMaria, Omul cu ciocolată, Ora25, Patrick,  PhotoLeoGrapher,PitiDurdu, Rareş, Sorin Delaskela, Rokssana, Roxania, RealFreshNews, Vacitim, Victor Ovidiu Rusu, Teo Negura, Tiberiul dragul, Tink3rbell, Sami, RMN, Schtiel, Silvia Colfescu, Sonia, Surorile Marx, VerdeDeParis, Voievod în ţara fluturilor, Vreau ultimul loc, Thetimeismine, Tudor, Xelomon, Clemence, Mirandolina, Shayna, Serafim, Catharsis GabrielThe Fairy’s Apprentice, Ovia Herbert, Dunia, RagnarAdria, Nuclearrr, Shadow, Cati.

85 comentarii leave one →
 1. iunie 21, 2011 9:07 am

  Sunt cele mai frumoase randuri pe care le-am citit luna aceasta… e luna cireselor, nu? Deja amare? Deja dulceata? 🙂 Zambesc, imi vine sa scutur copacul, sa mai cada niste randuri…

 2. iunie 21, 2011 9:23 am

  Mulţumesc, Teo. Mereu cireşe, uşor-amare, ca să fie complet savuroase:))

 3. iunie 21, 2011 1:06 pm

  Adorabila fiinta, dulceata de cirese amare e preferata mea. Vorbesc la propriu… si la figurat. 🙂

 4. iunie 21, 2011 1:37 pm

  Recunosc,este o frumuseţe aparte şi în „încăpăţânarea” aceasta fermecătoare de a nu lăsa o iubire de demult să se risipească până la moarte întru uitare !

  Păcat că totul îi doar o iluzie şi nimic mai mult !

 5. iunie 21, 2011 4:58 pm

  Ai pus-o deja in sticla aceasta… si noi am gasit-o, Dulce Deea. Plang si zambesc, e durerea cireselor culese sau a unor nostalgii nerostite inca? Iluzie sau nu, cuvintele tale sunt cele care dau viata iubirii. Te indragostesti de ele, te indragostesti de iubirea insasi.

 6. iunie 21, 2011 6:02 pm

  Stiu ca nu-i pentru mine … dar ciresele negre-amare sunt preferatele mele ….
  Si poate valurile iti asculta ruga …

 7. iunie 21, 2011 6:03 pm

  Îti fac eu clatite musiualexandromarxiene pentru dulceata aia. N-are cum sa reziste. Si ti-aduc si-un vin, o boare, nu alta. Sssst !

 8. olga permalink
  iunie 21, 2011 7:04 pm

  Uf!!!!!! Oare ce fel de om este elixi acesta al tau, draga mea!…..Merita el o iubire atat de divina????? Te citesc mereu, iar daca acest barbat exista, cred ca nu te merita..

 9. iunie 22, 2011 9:28 am

  legenda spune ca boabele de chihlimbar sunt lacrimile cazute pe nisipul atins de spuma marii

  adorabila, ba nu!, SUPEREBA misivă scrisă cu aroma dulce-amara și cu lumina galbuie a veii unui suflet ce ”mocneste”/palpaie incandescent

 10. iunie 22, 2011 12:07 pm

  daca tot i/ai spus ca te intalnesti cu oamenii pentru care scrii, hai sa ne intalnim, cireasa amara.
  sunt gata sa indur oricate cuvinte despre el… 🙂

 11. iunie 22, 2011 1:36 pm

  Prin urmare, sunt unul dintre dragii tăi, acum? Unul cinic, dar unul drag? :mrgreen:

 12. iunie 22, 2011 2:56 pm

  daca alternezi aceste stari, minunate putin spus, cu eva foarte practic…e ok…altfel e posibil sa pierzi exact esentialul:)…sau cum spunea un mare scriitor, Gelu Naum, te poti rataci intr-o lume interioara:)…daca e doar exercitiul scrierii, e unul deosebit de reusit…oricum e absoluta ta libertate de a alege:)…pentru noi toti ceilalti e sublim…dar tu deea?

 13. iunie 22, 2011 9:27 pm

  Am fost de mi-am cumparat cirese amare, le-am gustat si te-am simtit pe buze… 🙂

 14. iunie 23, 2011 2:25 pm

  Draga mea Deea, povestile tale sunt o savoare pentru mine, intotdeauna. O evadare splendida, completa. Iti multumesc!
  Imbratisari.

 15. Iruza permalink
  iunie 23, 2011 5:57 pm

  🙂

 16. iunie 28, 2011 1:38 pm

  Buna ziua,
  Este interesant site-ul dumneavoastra si as vrea sa va intreb daca doriti sa il mutati pe un domeniu de sine statator (adica sa scapati de .wordpress.com din coada link-ului site-ului) eu ma ocup cu crearea de site-uri in WordPress. Daca sunteti interesat, contactati-ma pe site-ul meu http://www.bogdanroman.com/ si discutam mai multe.
  Multumesc,
  Bogdan

 17. eulaliu permalink
  iulie 2, 2011 1:24 pm

  o, nu verdele semaforului il asteptau ei. daca asteptau ceva, oare ce sa fi fost acel ceva?
  iar tu, tu si toate textele tale sunteti o referinta la elixi, impreuna intr-o aceeasi sticla. gresesc mult? 🙂

 18. iulie 2, 2011 4:13 pm

  Deea, salut! Vremea cireselor dulci, amare, nu moare 🙂

 19. Petronella permalink
  iulie 12, 2011 6:00 am

  Iubirea este o boala fara de care nu esti sanatos. Aceia care cunosc iubirea, invitabil il cunosc si pe Dumnezeu.

 20. iulie 25, 2011 1:29 pm

  Oh da… gustul perfecţiunii … gustul complet… dulce şi amar… dulceaţă… de cireşe amare… parcă am gusta din viaţă 🙂

 21. iulie 31, 2011 9:04 am

  Pe unde mai hălăduieşti dulceaţă, îm ? 🙂

 22. august 5, 2011 12:03 pm

  Unde umbli?
  Că stau și mă’ntreb; ce-o mai fi cu fătuca asta?…
  of, of…

 23. august 15, 2011 3:09 pm

  dulcedeea e la mare şi c-o voce delfinuş spune tuturor nu-ş nu-ş

 24. august 24, 2011 10:27 pm

  Habar nu ai tu, dragă FoarteDulceDeea, cît de tare îţi duc dorul…

  • septembrie 4, 2011 11:06 pm

   Deea, ce faci? De ce nu mai scrii? Vacanţă? Aşa de lungă… Sper că eşti în Maldive. Sau, mai bine, în Macondo…

 25. septembrie 7, 2011 8:53 am

  stiu ca intr-o zi, poate nu peste mult timp, cuvintele tale dulci ne vor seduce iar, poate nu mai e asa mult…

 26. septembrie 11, 2011 10:38 pm

  Felicitari pentru site. Ati castigat un cititor.

 27. septembrie 30, 2011 4:26 pm

  Revino, Deea! Uite cat de multi te asteapta…

  • septembrie 30, 2011 8:12 pm

   sper să nu revină pe blog.
   sper că delfinii-plăpumioară au o viaţă frumoasă.

   • noiembrie 13, 2011 8:55 pm

    Daca nu revine inseamna ca ii este bine. Timpul are raspunsurile la tot.
    I s-au inchis ranile si nu a mai simtit nevoia sa scrie… Sau cel putin asa sper…

 28. octombrie 4, 2011 7:45 pm

  Incantator

 29. morocanosul permalink
  noiembrie 8, 2011 1:03 pm

  Dulcea mea, dragostea mea, imparateasa a cuvintelor sa-ti fie bine chiar de nu te intorci. Te-am iubit pana la plagiat. Te-am rescris, e drept mai putin fericit.
  Sa-ti fie viata zambet luminos,

Trackbacks

 1. Tree of light « schtiel
 2. Miercurea fără cuvinte 10 – îmbrăţişarea clapelor « Teo Negură
 3. miercurea fara cuvinte- 8 (Wordless Wednesday) « Rokssana's Blog
 4. se poate (inca) trai « Rokssana's Blog
 5. Placeri mai putin literate « Leverinasgaard
 6. Am întins-o « Teo Negură
 7. sursa de lumina « Rokssana's Blog
 8. SEO & other stuff 3 « schtiel
 9. Kuss « schtiel
 10. E pluribus unum | Per aspera ad astra
 11. Sit « schtiel
 12. Mylène « schtiel
 13. Cum sa vorbesti despre patria ta « Rokssana's Blog
 14. Tangram androgin – a doua parte |
 15. Bunica « Idei Înghesuite
 16. Tes autres egos |
 17. SEO & other stuff 4 « schtiel
 18. Nature still loves us « O lume in imagini
 19. Mars « O lume in imagini
 20. Neva river at night « O lume in imagini
 21. bunul simt « Rokssana's Blog
 22. Tea « schtiel
 23. Rave « O lume in imagini
 24. Agee « O lume in imagini
 25. Arkona « schtiel
 26. Deer « O lume in imagini
 27. Pyla « O lume in imagini
 28. Clubul mincinosilor « Rokssana's Blog
 29. Tunnel « schtiel
 30. The Doors « O lume in imagini
 31. Miercurea fara cuvinte – Carpe Diem! « lunapatrata
 32. miercurea fara cuvinte -10 (Wordless Wednesday) « Rokssana's Blog
 33. Monarch « O lume in imagini
 34. Hair « O lume in imagini
 35. Escape « schtiel
 36. Memebon « O lume in imagini
 37. Arizona dream « O lume in imagini
 38. Strawberry Fields Forever « O lume in imagini
 39. The little mermaid « O lume in imagini
 40. Pörtschach « O lume in imagini
 41. Orda « O lume in imagini
 42. Puyehue « O lume in imagini
 43. San Fermin « O lume in imagini
 44. Weekend « schtiel
 45. Vercorin « O lume in imagini
 46. Tenere tree « O lume in imagini
 47. Baidarsky station « O lume in imagini
 48. Slow shutter « O lume in imagini
 49. Mixed « schtiel
 50. schtiel
 51. superstitie « Rokssana's Blog
 52. Codul bunelor mamifere | Călin Hera. PA-uri şi mirări
 53. Tes autres egos |

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: