Sări la conţinut

Gracias a la vida que me ha dado tanto

decembrie 31, 2009

Cântecul unei inimi uriaşe – Mercedes Sosa. O  iubesc demult, când nici nu exista Youtube şi nu aveam cum să fac rost de înregistrări de-ale ei. Citeam Cortazar şi Marquez şi Borges… mă înflăcăram-îndrăgosteam de lumea lor intensă, irepetabilă.

Mercedes are o voce atât de puternică şi în acelaşi timp duioasă… nu am întâlnit la niciun alt cântăreţ această combinaţie paradoxală. E o pădure, cu bolţi asupră-mi clătinând. O revărsare de bunătate. Dacă mi-aş imagina cumva vocea Terrei, a mamei Geea, aşa mi-aş imagina-o.

Mă răscoleşte de fiecare dată. Timbrul ei ridica literalmente publicul în picioare, flacăra glasului ei a transformat-o într-o legendă a rezistenţei în Argentina sub dictatură, e verticală, e nobilă. Dar este eroică şi prin tandreţe, prin puterea de a cuprinde în suflet oamenii.

3 comentarii leave one →
  1. decembrie 31, 2009 10:17 am

    sper ca ai pus melodia pentru ca te identifici cu mesajul transmis. daca intr-adevra viata ti-a dat mult, eu pot sa-ti urez pentru noul an doar multa sanatate, ca sa te poti bucura de tot ce ai. multi ani, dulce zeita

  2. decembrie 31, 2009 3:09 pm

    Considera-ma complicele Lollitei! Intr-acelasi glas cu ea.

  3. februarie 19, 2010 3:01 pm

    Si eu stiu melodia asta de dinainte de youtube, de pe vremea casetelor si a casetofonului…Si, desi nu stiam portugheza (decat vag), intelegeam atat de bine despre ce e vorba…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: