Sări la conţinut

Te port în carnea mea ca pe o explozie mută

noiembrie 28, 2009

Derulez mereu aceeaşi dorinţă multiplicată. Te văd cu toţi ochii deschişi în trupul meu. Este noaptea în care ai smuls din mine toate murmurele şi m-ai orbit de fericire.

Sunt din nou înconjurată de tine cu cele cinci trupuri ale tale. Cinci fraţi gemeni trec pretutindeni  prin mine. Tu ai zece mâini şi zece picioare, zece ochi şi cinci guri, cinci sceptre de aur care ard între coapsele mele.

Tu îmi prinzi degetele mîinii drepte şi le muşti trecându-ţi dinţii peste ele. Le împungi uşor cu vârful limbii, le topeşti în gura ta ameţitoare. Pe măsură ce alunec în leşinul acestor atingeri reluate mereu şi mereu, un alt tu îmi prinde  palma stângă, mi-o soarbe picătură cu picătură şi-mi face pielea să suspine. Ceilalţi doi gemeni îmi ţes şi îmi destramă picioarele. Înlănţuirea lor de respiraţii, săruturi şi degete îmi împrăştie în vene un val de catifea şi dulceaţă.

Tot tu te-ai ridicat deasupra mea şi îmi cauţi gura, îmi desfaci buzele cu nesaţ şi îmi loveşti vârful limbii cu vârful limbii tale, până când nu mai sunt decât un lung fior care izbucneşte şi urcă. Tu îţi scufunzi mâna prelungind aşteptarea, iar eu strig scuturată de un geamăt adânc. Coapsele încep să-mi dogorească şi în răspântia picioarelor mele se deschide şi tremură un boboc de magnolie imperială.

Vă rostogoliţi toţi cinci deasupra şi înăuntrul meu. Îmi simt pielea întoarsă din cusăturile ei molatece, ca o mănuşă caldă şi netedă. Degetele voastre îmi pipăie fiecare cută, fiecare arcuire. Pielea mea exasperată de dorinţă o iscodiţi iar şi iar, brăzdată de săruturi şi dezmierdări, muşcată, înlănţuită, cutremurată. Feţele voastre, mâinile, gurile şi ochii nu le mai pot recunoaşte şi nu ştiu dacă le voi mai putea deosebi vreodată. Sunteţi un şuvoi neistovit, mâinile şi picioarele voastre se multiplică în toate direcţiile spaţiului şi dansează bătând ritmuri care reverberează în fiecare fibră a inimii, în fiecare stea.

Care dintre ei eşti tu? Cinci feţe ale aceluiaşi bărbat curg una în cealaltă. Treziţi în mine trupuri pe care nu le cunosc, ierburi şi ape, revărsări de foc ce izbucnesc şi proliferează. Oriunde întind mâna sunteţi voi, eşti tu care mă împresori. Te ating cu limba, cu buzele, cu obrajii, cu sânii, cu floarea de muşcată dintre picioarele mele. Te cutreier şi te sorb simultan cu toate celulele fiinţei.

Nu mai am corp. Sunt bătăile pulsului care zvâcneşte în venele gâtului, în tâmple, în scoica de sare şi mătase fierbinte.

19 comentarii leave one →
 1. noiembrie 29, 2009 7:58 am

  Deea, esti desenata numai din pasiune… respiri Pasiune, sorbi pasiune, risipesti pasiune… te scufunzi in pasiune… Cutremuratoare alegorie…

 2. i.o.flavius permalink
  noiembrie 29, 2009 8:05 pm

  servus, Deea, dragă…
  tulburător… tulburătoare…
  seară frumoasă!

 3. noiembrie 30, 2009 1:23 am

  WOW! ce să zic..frumos, foarte frumos 🙂

 4. decembrie 4, 2009 6:42 pm

  … imi lipsesti al naibi de mult… Unde esti?…

  • decembrie 6, 2009 4:05 pm

   Am fost plecată din Bucureşti, Andrei, iar la net nu am avut acces decât pe foarte scurt, cât să arunc o privire, nu să scriu.

 5. decembrie 4, 2009 6:45 pm

  … au trecut, obositor de multe zile de cind nu te-am mai auzit…

 6. decembrie 5, 2009 7:24 pm

  …cati ani ai?
  si nu e retorica intrebarea ..

  • decembrie 6, 2009 4:04 pm

   Prea mulţi pentru cât am greşit, prea puţini pentru cât am iubit… atâţia ani am, dragă Ada…

 7. decembrie 7, 2009 2:19 pm

  Superba traire si mai ales superb modul in care ai relatat-o.
  Mi-a placut mult.
  Continua sa scrii … o faci intr-un mod impresionant.

 8. decembrie 7, 2009 2:24 pm

  oricum m-aş simţi, mai mult sau mai puţin tristă ori veselă, eu îţi voi căuta prietenia într-o scoică de sare şi mătase fierbinte.

  🙂

 9. decembrie 7, 2009 4:46 pm

  Impresionezi… Altceva nu stii?

  • decembrie 7, 2009 9:07 pm

   Dacă ştiu altceva decât să impresionez? Sau dacă ştiu să impresionez prin altceva decât ceea ce citeşti?

   La amândouă întrebările răspund – oh, Paul… nu mă gândesc să impresionez. Îmi doresc să comunic. Să împărtăşesc ceea ce trăiesc. Să exprim intens ceea ce trăiesc. Să trec dincolo de cuvintele care exprimă chiar prin cuvintele care exprimă.

   Cred că mă înţelegi, chiar dacă m-ai întrebat aşa… Dacă aş putea să tac şi tăcerea să spună mai mult decât cuvintele aş face-o. Dar sper ca măcar aceste cuvinte să trezească adâncul unde înţelesurile şi bucuria şi sensurile depline se ivesc în tăcere.

   Îţi mulţumesc pentru că treci pe aici. Pentru că te laşi însoţit de cuvintele mele. Şi atins sufleteşte de ele. Îţi sunt recunoscătoare.

 10. olga permalink
  decembrie 8, 2009 10:04 pm

  Draga mea,niciodata nu am mai citit ceva asa de frumos Imi place sa citesc ganduri si mai ales trairile oamenilor in cele mai ascunse cotloane. FRUMOS SI SUPERB ! Cum pot urmari blogul tau? Te rog, vreau sa te citesc in fiecare zi, sa mai fiu, sa imi inchipui ca sunt la anii tai.FELICITARI. Iarta-ma, am vazut cum pot sa te citesc zilnic. Iti urez ganduri bune, si mai ales Muza sa-ti fie mereu in ganduri.

 11. decembrie 10, 2009 12:12 am

  Eu te pot citi pe tine, Olga? Mi-ar plăcea să-mi laşi adresa blogului tău, dacă ai.

  Şi pe mine mă fascinează să contemplu sufletul oamenilor.

  Mă bucur că ceea ce scriu te face să trăieşti împreună cu mine.

  Bine ai venit aici, Olga, şi mulţumesc pentru cuvintele calde.

  • olga permalink
   decembrie 12, 2009 11:28 am

   Cu mare drag, dar nu am un blog. Nu am darul de a scrie. Imi port gandurile in trup si suflet si e rau.. O sa explodez la un moment dat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: