Skip to content

TU MI-AI TURNAT FOC ÎN VINE…

Octombrie 9, 2009

Acum vreo două luni i-am trimis lui Elixi vorbele acestea şi muzica.

„Cu un scenariu premiat la Oscar scris de Charlie Kaufmann (Being John Malkovich, Adaptation, Confessions of a Dangerous Mind) şi o regie asigurată de Michel Gondry (regizorul majorităţii video-clipurilor unor artişti precum Radiohead, Massive Attack şi Bjork) pelicula este una dintre cele mai originale poveşti de dragoste spuse vreodată. Este un film pentru toţi aceia care au un trecut din care mai degrabă ar uita multe lucruri, sau mai bine chiar, le-ar şterge dacă ar putea. Iar câţi dintre noi nu suntem în situaţia asta? Câţi dintre noi nu am vrea să trecem cât mai repede peste durerea unei despărţiri de persoana pe care am considerat-o jumătatea noastră?

Filmul este povestea a doi oameni, două suflete pereche care nu se pot pierde. Şi asta în ciuda intervenţiei asupra minţii lor a unui procedeu experimental de ştergere a amintirilor sau persoanelor, sau mai bine zis, a amintirii persoanelor care provoacă nefericire. Un film nu numai pe gustul romanticilor sau al idealiştilor care demonstrează că deşi marile iubiri se pot uita adesea, persoanele iubite… niciodată. Pentru că o persoană pe care o iubeşti cu adevărat, poate ieşi din inima ta, dar nu va putea să dispară niciodată din inima minţii tale. Iar odată ce ea e păstrată acolo, dragostea poate renaşte în cele mai neaşteptate momente. Eterna strălucire a minţii neprihănite e un film sensibil, o parabolă, care vorbeşte despre inima minţii umane, cu unul dintre cele mai fireşti şi verosimile finaluri din întreg cinematograful.”

Îţi sună cumva cunoscut, Elixi? (surâd…)

Mie da. Mi-a venit de sute de ori să mi te smulg din memorie, din sânge, din ADN. Chiar dacă n-om fi noi suflete pereche, ceva-ceva din istoria personajelor din poveste se cam potriveşte şi cu păţania noastră… cel puţin sentimentul acela de adâncime până la durere, de înăuntru până la nerenunţare. De revoltă şi de sete, de implozie şi de eternă-expansiune-a-sufletului-unul-în-altul…

Tu mi-ai turnat foc în vine, ce să fac acum fără tine?

Iată versurile cântecului.

Change your heart, look around you

Change your heart, it will astound you

I need your loving like the sunshine

And everybody’s gotta learn sometime

Everybody’s gotta learn sometime

Everybody’s gotta learn sometime

Change your heart, look around you

Change your heart, it will astound you

I need your loving like the sunshine

And everybody’s gotta learn sometime

Everybody’s gotta learn sometime

Everybody’s gotta learn sometime

I need your loving like the sunshine

Everybody’s gotta learn sometime

Everybody’s gotta learn sometime

Everybody’s gotta learn sometime

Anunțuri
5 comentarii leave one →
 1. daxinte permalink
  Octombrie 9, 2009 9:46 am

  Interesant

 2. Papillon permalink
  Octombrie 9, 2009 11:39 pm

  te vei vindeca. sigur. iar peste ceva timp, vei rade din tot sufletu’!

 3. Octombrie 10, 2009 1:18 am

  Noup, nu! Nu te vei vindeca niciodată de iubire. Nici de cele trecute, nici de cele viitoare, dar nici de cele actuale. El vor fi, toate, actuale. De câte ori nu ai tresărit în fiorduri inundate de suflet că ai întâlnit o fostă(?) iubire? De câte ori nu ai fi vrut să fii cu cineva cu care ai mai fost? De câte ori nu ai iubit, fără să ştii pe cine, dar el îl contopea pe cel din trecut? Dar… vrei să iubeşti în prezent şi iubeşti. Pe cine!? Ehe, aici e un răspuns. Pe cine vrei tu… Răspunsul e mai greu decât întrebarea. U`ve got to learn sometime…. Cam aşa cum spun versurile. Or, dacă te vei vindeca de iubire cum să te mai citesc?…

 4. Octombrie 14, 2009 1:33 am

  Nu, Marius. Niciodată. Nu mă voi „vindeca” de iubire. Mă voi vindeca, da, Papillion, mă voi vindeca de suferinţă şi de orbirea care aduce suferinţă.

 5. Decembrie 7, 2009 2:24 pm

  Nici nu trebuie sa te vindeci de iubire … este cea mai dulce suferinta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: